A flavonoidokban gazdag étrend véd a gyulladásos folyamatokkal szemben, így hozzájárulhat a cukorbetegség és a szívbetegség megelőzéséhez. A bogyós gyümölcsök mellett a mértékkel fogyasztott étcsokoládé és vörösbor is jó választás e célra. Az Amerikai Táplálkozástudományi Társaság hivatalos lapjában, a The Journal of Nutrition-ban közzétett brit tanulmány szerint, hogy, ha étrendünk szerves részét képezik a kék-piros-lila színű, bogyós és egyéb gyümölcsök (eper, málna, szeder, ribiszke, áfonya, piros szőlő, vörös szilva, gránátalma) és zöldségek (cékla, lila káposzta), a minőségi vörösbor és az étcsokoládé rendszeres és mértéktartó fogyasztásuk javítja a cukoranyagcserét, az inzulinanyagcserét és hozzájárulva a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség kockázatának csökkenéséhez.
Szeretnél értesülni ha új cikket teszünk közzé?Iratkozz fel a hírlevelünkre: Hírlevél feliratkozás